Различаваме ли добро и зло, агресор от жертва? Това попита бившият

...
Различаваме ли добро и зло, агресор от жертва? Това попита бившият
Коментари Харесай

Иван Костов: Различаваме ли добро и зло, агресор от жертва?

Различаваме ли положително и зло, агресор от жертва? Това попита бившият министър председател (1997-2001 г) Иван Костов в изявление за  " Дарик радио ". Въпросът му бе ориентиран към възхитените от Путин българи, които съгласно социологическите изследвания били 60% от обществото. " Имам доста въпроси към тези българи, които утвърждават дейностите на Русия. Нека ги предизвикаме на спор. Нека отговорят - имат ли съвест?, сподели още Костов.

По негови думи съветският президент работи като терорист, който се пробва да насее боязън измежду европейските жители, като ги заплашва, че ще натисне нуклеарното копче. В същото време Костов разкритикува водачите в Европейски Съюз, че не са задоволително твърди по отношение на Путин.  " Елитът на обществото в Европа се е продал на " Лукойл " и " Газпром ", по какъв начин ще вземе решение против Путин, само че къде е европейското публично мнение ", попита той.  Според него признатите все още наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз не са съществени и това са посочили даже пазарите. " Действията на Запада са разочароващи за украинците, тъй като не се оказахме на равнището, което са очаквали ", акцентира Костов, който не скри своето отчаяние.

Според него в този момент Европа има късмет да отрезвее от тази война и да стартира стратегическа преориентация, които да я създадат самостоятелна от съветското въздействие. Костов счита, че в случай че това не се направи Европа просто ще стои и ще гледа по какъв начин се уголемяват зоните под съветска настойчивост. По негови думи Англия има опцията да най-сериозно да засегне съветските олигарски, които употребявали Острова като кей за пране на пари. За момента обаче Борис Джонсън само вдигал звук.

Бившият министър председател се изрече остро и във връзка с държавното управление, което по негови думи губи ценно време. " Снощи чух по " Панорама ", че имаме 8 проекта. Какви са те - не знам, не е ли по-добре да имаме проект " А " и проект " Б ". По-скоро евентуално нямат никакъв проект. Сега е моментът за търсене на консенсус за решения ", сподели Костов. Той е безапелационен, че не може да слуша военният министър Стефан Янев, който мънкал и укори Румен Радев, че си служи с недомлъвки. 

" Президентът Румен Радев споделя, че все още няма директна военна опасност за сигурността на България - все още няма, а към идващия миг може ли да има? А има ли косвена опасност за нашата сигурност? Какви са тези недомлъвки? Трябва да се каже цялата истина на българското общество, а не да се жали неговото путинофилство или путиномания ", съобщи Иван Костов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР